Spalanie z grejpfrutem
/
2 Comments
Połączenie z miodem to bomba witaminowa, minerałowa i przeciwutleniaczowa.
Czy można chcieć czegoś więcej?
Grejpfrut zawiera witaminę A,B,C,D i E. Oprócz tego znajdziemy w nim wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo i fosfor. Dodając do tego miód uzyskujemy dużą ilość substancji antybakteryjnych i przeciwutleniaczy.
Naszym zdaniem owoce powinno się jeść głównie na śniadanie, dlatego na pierwszy posiłek proponujemy Wam pieczonego grejpfruta z miodem, wiórkami kokosowymi oraz masłem sezamowym od Primavika. Połączcie owoc z owsianką, czy ulubionym omletem.
- 1 żółty grejpfrut
- 2 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 łyżka masła migdałowego Primavika
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Przekrój grejpfruta na pół, obkrój dookoła nożem przy skórce i poprzecinaj środek na segmenty tak jak układają się cząstki. Rozsmaruj na połówkach po łyżce miodu, rozsmaruj masło migdałowe i wstaw do piekarnika na 10 minut. Mniej więcej po około 8 minutach posyp owoc wiórkami kokosowymi.
Tadam! Gotowe!
Lubię taki na deser :) Tylko bez kokosa ;)
OdpowiedzUsuńmożna dodać właściwie wszystko, wg gustu :)
Usuń