Stek z tuńczyka z makaronem razowym w sosie bazyliowo-serowym
/
0 Comments
Witajcie, dziś na obiad stek z tuńczyka, makaron razowy z pastą z
bazylii i serem gorgonzola oraz czarne oliwki. Po jedzonku lekki
odpoczynek, wsiadam na rower i razem z moją drugą połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu.
Składniki na 1 porcję:
- stek z tuńczyka
- szklanka makaronu razowego
- garść świeżej bazylii
- 2 łyżki sera gorgonzola
- sól morska
- pieprz czarny
- olej kokosowy
Wykonanie:
Steka z tuńczyka oprósz solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym po 3 min z każdej strony. Odstaw na talerz. W tym czasie pokrój drobno bazylię, widelcem zmieszaj z serem gorgonzola. Makaron ugotuj al dente. Na tej samej patelni co smażona była ryba włóż makaron, dodaj bazylię z serem. Mieszaj dopóki ser się nie rozpuści.
Podawaj z czarnymi oliwkami.