Fit sernik z gorzką czekoladą i migdałami
/
7 Comments
Składniki:
- 0,5 kg serka twarogowego chudego
- 4 jajka
- 50 g mąki kokosowej
- 125 ml jogurtu naturalnego
- 3 łyżki ksylitolu
- czekolada gorzka
- migdały
Wykonanie:
Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy migdałami.
Gotowe!
wygląda boskoooo ;)
OdpowiedzUsuńsmakuje jeszcze lepiej. Z ciepłymi malinami, petarda :)
UsuńPięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńa smakuje rewelacyjnie. Najważniejsze, że robi się go w moment :)
UsuńWitam a jak wygląda tabela kaloryczna? 100 gr ile kalorii?
OdpowiedzUsuńProporcję są na jaką b blachę chodzi mi o wymiary?
OdpowiedzUsuńCzym można zastąpić mąkę kokosową? Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń