Kasza bulgur z grillowanymi warzywami i zapiekanym dorszem
/
1 Comments
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy bulgur
- 1/2 cukini
- 5 pieczarek
- marchewka
- 2 filety z dorsza
- ajwar
- sól morska
- pieprz
- natka pietruszki
- zioła prowansalskie
- olej kokosowy do grillowania warzyw
Wykonanie:
Kasza: nastawiam wodę na kaszę. W tym czasie na sitku oczyszczam kaszę pod bieżącą wodą. Gotuję około 12 minut lub do momentu aż będzie dobra dla Was. Ja nie dodaję soli.
Warzywa: pieczarki i cukinię kroje, grilluje na patelni, dodaje startą marchewkę i natkę pietruszki. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ryba: filety myję, osuszam i kładę w naczyniu żaroodpornym. Doprawiam solą, pieprzem i całą rybę obtaczam w ajwarze. Zapiekam w piekarniku około 20 min w 180 stopniach.
Gotowe :)
Mniam! U mnie dzisiaj też będzie bulgur na obiad :)
OdpowiedzUsuń