Włoska uczta

/
13 Comments

Witajcie,
jakiś czas temu na swoim facebooku opisywałam najlepszą włoską knajpę we Wrocławiu, Liberta7. Dania tworzone przez cudnego Salvadore, zawsze smakują wyśmienicie. To prawdziwa uczta dla podniebienia.


Dlatego Włochy to kraj w którym mogłabym mieszkać.
Dziś natomiast przyrządziłam makaron tagliatelle z cukinią, pieczarkami, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami.

Składniki:
  • makaron tagliatelle
  • cukinia
  • 3 pieczarki
  • fasolka szparagowa (moja jest mrożona)
  • 3 suszone pomidory
  • garść szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • suszony czosnek niedźwiedzi
  • łyżka masła
  • olej kokosowy do smażenia
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. W drugim garnku gotujemy parę minut fasolkę szparagową. Następnie grillujemy cukinię z czosnkiem na oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy pieczarki i pokrojone suszone pomidory. Chwilę dusimy wszystko razem dodając szpinak i przyprawy. Na koniec łączymy makaron z warzywami, dodajemy mało, doprawiamy solą i pieprzem.

Gotowe :)




Podobnem posty

13 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie :D Bardzo lubię wszelkie dania z makaronami w roli głównej ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję, ja też uwielbiam, ale niestety nie mogę ich jadać tak często jakbym chciała :)

      Usuń
  2. Uwielbiam makaron pod każdą postacią :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hania to tak jak ja :)Niestety muszę go ograniczać :)

      Usuń
  3. wygląda wspaniale :) podobny obiad serwowałam, cukinia i makaron mniammm :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm wygląda pysznie! Ale mi smaka narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie dania. Świetne połączenia składników. Też z przyjemnością zamieszkałabym we Włoszech :)

    OdpowiedzUsuń