Stek z tuńczyka z makaronem razowym w sosie bazyliowo-serowym

/
0 Comments



Witajcie, dziś na obiad stek z tuńczyka, makaron razowy z pastą z bazylii i serem gorgonzola oraz czarne oliwki. Po jedzonku lekki odpoczynek, wsiadam na rower i razem z moją drugą połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu.

Składniki na 1 porcję:
  • stek z tuńczyka
  • szklanka makaronu razowego
  • garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • sól morska
  • pieprz czarny 
  • olej kokosowy

Wykonanie:
Steka z tuńczyka oprósz solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym po 3 min z każdej strony. Odstaw na talerz. W tym czasie pokrój drobno bazylię, widelcem zmieszaj z serem gorgonzola. Makaron ugotuj al dente. Na tej samej patelni co smażona była ryba włóż makaron, dodaj bazylię z serem. Mieszaj dopóki ser się nie rozpuści. 
Podawaj z czarnymi oliwkami.






Podobnem posty

Brak komentarzy: