Fit sernik z gorzką czekoladą i migdałami

/
7 Comments



Składniki:

  • 0,5 kg serka twarogowego chudego
  • 4 jajka
  • 50 g mąki kokosowej
  • 125 ml jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ksylitolu
  • czekolada gorzka
  • migdały

Wykonanie:
Ser biały, jajka, jogurt i mąkę miksujemy na jednolitą masę. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy 40 minut. Po zakończeniu zostawiamy ciasto w piekarniku aż ostygnie. Następnie wkładamy do lodówki na około godzinę. W tym czasie w kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę. Polewamy nią wierzch ciasta i posypujemy migdałami.

Gotowe!



Podobnem posty

7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. smakuje jeszcze lepiej. Z ciepłymi malinami, petarda :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. a smakuje rewelacyjnie. Najważniejsze, że robi się go w moment :)

      Usuń
  3. Witam a jak wygląda tabela kaloryczna? 100 gr ile kalorii?

    OdpowiedzUsuń
  4. Proporcję są na jaką b blachę chodzi mi o wymiary?

    OdpowiedzUsuń
  5. Czym można zastąpić mąkę kokosową? Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń