Spalanie z grejpfrutem

/
2 Comments


Grejpfrut, czyli sposób na spalanie kalorii.

Połączenie z miodem to bomba witaminowa, minerałowa i przeciwutleniaczowa. 

Czy można chcieć czegoś więcej?

Grejpfrut zawiera witaminę A,B,C,D i E. Oprócz tego znajdziemy w nim wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo i fosfor. Dodając do tego miód uzyskujemy dużą ilość substancji antybakteryjnych i przeciwutleniaczy.
Naszym zdaniem owoce powinno się jeść głównie na śniadanie, dlatego na pierwszy posiłek proponujemy Wam pieczonego grejpfruta z miodem, wiórkami kokosowymi oraz masłem sezamowym od Primavika. Połączcie owoc z owsianką, czy ulubionym omletem. 


Składniki:
  • 1 żółty grejpfrut
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka masła migdałowego Primavika
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 C. Przekrój grejpfruta na pół, obkrój dookoła nożem przy skórce i poprzecinaj środek na segmenty tak jak układają się cząstki. Rozsmaruj na połówkach po łyżce miodu, rozsmaruj masło migdałowe i  wstaw do piekarnika na 10 minut. Mniej więcej po około 8 minutach posyp owoc wiórkami kokosowymi.







Tadam! Gotowe!



Podobnem posty

2 komentarze: