Maseczka nawilżająca z awokado

/
10 Comments

💚


Dziś zamiast jeść moje ulubione awokado, zrobiłam maseczkę nawilżającą z miodem, jogurtem naturalnym i cytryną. Dodałam kwas hialuronowy i algi morskie od ‪#‎zrobsobiekrem‬ 



Maseczka przeznaczona jest do cery suchej. Jest bogata we właściwości nawilżające i odżywcze, dzięki czemu przywraca zdrowy wygląd przesuszonej skórze. 

Co nam będzie potrzebne?

  • Ćwierć awokado 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka kwasu hialuronowego
  • 1 łyżeczka alg morskich
Awokado rozgniatam widelcem dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam. Nakładam na oczyszczoną twarz, maseczkę trzymam 15 minut. Zmywam letnią wodą.





Podobnem posty

10 komentarzy:

  1. OOoo! A ja właśnie szukam czegoś dobrze nawilżającego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam stosować przede wszystkim awokado z miodem regularnie, widać efekty. Skóra jest napięta i odświeżona :)

      Usuń
  2. Domowych maseczek nigdy nie robiłam. Pozostaję wierna maseczkom z ziaji. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez stosuję glinkę zieloną z Ziaji, jest bardzo dobra, wycisza moje wypryski, jednak co do nawilżenia, awokado jest idealne. Spróbuj :)

      Usuń
  3. słodko w niej wyglądasz :D zrobię kiedyś przy okazji, fajowy kolor :D :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kolo dzięki algom, polecam je każdemu, dodaję je do maseczek, peelingów na twarz i ciało :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Urocze zdjęcie! :) Nigdy nie robiłam domowej maseczki. Właściwie nie pamiętam, kiedy ostatnio nakładałam maseczkę na twarz, więc przydałoby się o zmienić :) Musiałabym też wypróbować glinki, ponieważ z tego, co wyczytałam, prawdopodobnie sprawdziłyby się u mnie idealnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na cerę problemową, jaką mam ja idealna jest zielona. Też stosuję jednak zawsze dodaję kwas hialuronowy i algi :)

      Usuń
  6. Właśnie dzisiaj sobie przygotowałam i na wieczór zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i jak buzia? gładziutka? ja robię taką porcję, że starcza na 3 dni.

      Usuń